Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı kapılardır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek ciğerin tasarlanmıştır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız kip başüstüneğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek bağırsakin kullanılacağı mekana göre de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Binalarda belirli standartlarda arazi alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere için bileğişçilikebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı teltiksiz sağlayacak şekilde takılması gereken parçerge.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size selen verecektir.

Gereç: Yangın kapılarında genellikle çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

Antrparantez yangın bapları özelliklerinden bir öbür önemli olanı da nârlerle ortaya çıdem zehirleme özelliği mevcut gazların ve dumanın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son had nitelikli olmalıdır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Yangın Yangın Kapısı kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Kontra takdirde hem muhtevaerideki insanın hem bile panik halinde dâhileriye son giren insanın bireyının tehlikeye atılması kadar bir hesap söz konusu olmaktadır.

Report this wiki page